Евродепутатът Радан Кънев реагира на обвиненията, че е внесъл петиция в

...
Евродепутатът Радан Кънев реагира на обвиненията, че е внесъл петиция в
Коментари Харесай

Радан Кънев: Магистрала Струма е провал, провал на Борисов

Евродепутатът Радан Кънев реагира на обвиняванията, че е внесъл петиция в Европарламента против строителството на автомагистрала " Струма ".   

В Европейския парламент има петиция от локални хора в Кресна, само че нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не визира околната среда, а приканва за отбрана на дребния бизнес, изясни десният политик във фейсбук профила си.

Според него планът за аутобана в действителност е пред неуспех, за който е виновен министър-председателят Бойко Борисов.

Радан Кънев е безапелационен, че строителството на автомагистрала " Струма " в Кресненското дефиле не е утвърдено от Еврокомисията, защото в Брюксел са открили доста пропуски и недостатъци, както и подозрения за финансови злоупотреби.

Само преди два дни в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) бе определен реализатор на едното платно на аутобана. Печелившият консорциум е с водещ сътрудник някогашната " Агромах ", а цената - меко казано смущаваща - 600 милиона лв. за 13,2 километровото трасе. Това е нов връх за скъпотия при пътното строителство у нас, защото сметката излиза по 45,45 милиона лв. на километър асфалт.

Ето и цялата позиция на Радан Кънев:

Борисов да не намесва името ми в личния си неуспех да обезпечи и обезпечи финансово плана за Автомагистрала „ Струма “, значим за всички българи.

В Европейския парламент има петиция от локални хора в Кресна, само че нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не визира околната среда, а приканва за отбрана на дребния бизнес – тематика, която е значима и сензитивна за нас от център-дясното. В интерес на България е тази петиция да бъде прегледана бързо, с цел да бъде дадена правна сигурност за труда на предприемчивите български жители.

1) Петициите в Европейския парламент не могат да спрат утвърден план. Проблемът с Автомагистрала „ Струма “ няма нищо общо с петициите.

2) Проблемът на Автомагистрала „ Струма “ е, че не е утвърден.

3) А не е утвърден, тъй като има доста пропуски и недостатъци:

Европейската комисия сподели на Борисов, че с Автомагистрала „ Струма “ проблемите не са единствено с екологията:

- Оценката за влияние върху околната среда (ОВОС) не дава отговор на проекта;

- Завишаването на разноските по плана основават подозрение за корист с финансовите средства;

- Безопасността на водачите и пасажерите не е обезпечена, даже в противен случай. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкоз завои основава риск за увеличение на жертвите;

- Жителите на Кресна ще станат жертва на непрекъснатия стрес през града им да минава натоварена автомагистрала.

Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за налог върху самолетните билети с страни, които имат противоположен на българския интерес.

Нека привиква - това ми е работата. Да разкривам и подлагам на критика глупави и нездравословни решения. И да предлагам и натрапвам рационални и градивни други възможности.

Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов основава подправени вести, заблуждава българските жители и търси изкупителна жертва, която да е отговорна за личната му управническа отпадналост...

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР